top of page
Ten huize Schumann

Clara Wieck ging de geschiedenis in als virtuoze pianiste en componiste, maar daarnaast was ze ook lerares, manager, moeder van acht kinderen én mevrouw Robert Schumann. Hoe slaagde deze wonderlijke vrouw erin al haar rollen zo glansrijk te vervullen? ZEAL Ensemble brengt Clara’s verhaal via haar eigen muziek, maar ook die van haar geliefde Robert Schumann en huis- en hartsvriend Johannes Brahms. Als echtgenote van een psychisch kwetsbare componist moest ze vaak ijzersterk zijn. Toch was de liefde overweldigend groot: voor haar man, voor haar kinderen en niet in het minst voor de muziek.

Over de liefde tout court
Hilde Rogge en Zeal Ensemble

Liebe. Love. Elska. Amor. Láska. Dragoste. Amore. Amour. Liefde wordt bezongen in alle talen en hoeken van de wereld. Soms met een boodschap van wanhoop of vrees maar vaak met een diep verlangen. Liefde en muziek snijden tot in de diepste krochten van je ziel. Verhalen en muziek, in elkaar verstrengeld. Onlosmakelijk verbonden. Hilde Rogge, verhalenvertelster pur sang, vertelt uit Boccaccio's Decamerone. Soms romantisch, soms tragisch, soms erotisch, soms hilarisch. Zeal Ensemble speelt liefdevolle kamermuziek en vurige aria’s van Bernstein, Bellini, Gerschwin, Satie,...

Schermafbeelding 2018-10-31 om 15.54.27.
BUTTERCAKE AND ROSES

In 'Buttercake and roses' brengt het ZEAL ensemble een selectie uit de Amerikaanse kamermuziek van de 20ste en 21ste eeuw. De klassieke muziek in de Verenigde Staten is amper honderd jaar oud maar ondertussen bruist dit continent van muzikale productiviteit.

U hoort eigenzinnige composities van Samuel Barber, George Gershwin,... en hedendaagse werken van o.a. André Previn, Jake Heggie,...

L'HEURE EXQUISE

Met 'L'heure exquise' verkent het ZEAL ensemble het veelzijdige Franse repertoire, van Fauré tot Satie, van Massenet tot Piaf. 'L'heure exquise' vertelt over hoe we in deze wereld de 'tijd' beleven.

Hoe de tijd blijft stilstaan of als een wervelwind aan ons voorbij gaat.

Ontroering, humor, nostalgie en passie wisselen elkaar af in woord en klank.

De la musique avant toute chose!

FIORI D'AMORE

In Fiori d’Amore nemen we u mee naar een tuin van weelderige melodieën. Samen plukken we de mooiste muzikale bloemen: een boeket van bekende opera-aria’s en onbetwiste evergreens. Kies je voor Edelweiss of de bloemenwals van Tsjaikovsky? Jullie voorkeur kleurt het boeket van de dag!

Gedetailleerde info per programma en prijzen op aanvraag: zealensemble@gmail.com

bottom of page